diumenge, 30 de novembre del 1997

MEMÒRIA DELS ACTES DE RIPOLL, OFRENA ESTENDARD DE SANT JORDI DE MATARÓ

A Ripoll, ofrena solemne de l’estàndard de Sant Jordi de Mataró a la basíl•lica de Ripoll. Missa  solemne oficiada pel bisbe de Vic. El CAOC fa una ofrena d'un plafó de la bandera catalana en flors, que els joves del CAOC Àlex Calvo i Jordi Valero dipositaren al peu de la tomba de Guifré el Pilós, davant de tota la imponent assistència. A la plaça, sardanes i castellers. Després dinar a la Teularia de Sant Joan de les Abadesses. Enric Garriga parla al menjador davant 400 persones sobre el CAOC i Occitània. Després parlen Narcís Sayrach i Pere Tort, i, per acabar, Enric Garriga invita cantar Els Segadors. Des de Barcelona amb autocar i directament, hi van 57 persones.


RESUM  DISCURS D'ENRIC GARRIGA TRULLOLS A la Teularia de St. Joan de les Abadesses

Em presentaré jo mateix: sóc Enric Garriga Trullols, del Cercle d'Agermanament Occitano-Català, que té per finalitat les relacions catalano-occitanes. Enguany, a partir del gener, commemorarem el 20 Aniversari de la nostra associació.

Entre els primers socis del CAOC recordo el secretari de l'Ajuntament de Mataró. També, els amics del Grup d'Història del Casal de Mataró vénen des de fa molts anys als Aplecs de Montsegur. També els Ministrils de la Palla de Mataró han vingut a l'Escola Occitana d'Estiu. I recordo que la meva primera conferència, la vaig fer al Casal de Mataró, invitat per l'amic Lluís Terricabras: vaig parlar sobre la Generalitat de Catalunya quan encara no hi era.

Us vull parlar una mica d'Occitània. Aquí veieu la bandera d'Occitània, que és un poble de 13 milions d'habitants que va dels Alps als Pirineus, i de l'Atlàntic al Mediterràni.

Enguany commemorem el 11è centenari del comte Guifré el Pilós. Doncs la seva mare Ermessenda era occitana, la seva àvia era occitana, la seva dona era occitana, i tots els seus descendents i els altres comtes catalans continuaren casant-se amb occitanes. Per això, i perquè moltíssims occitans vingueren a repoblar les terres conquerides als moros, els catalans actuals som descendents dels occitans.

Hispània, en aquell temps, era el país d'on arribaven totes les ràtzies que destruïen  el nostre país. Nosaltres tenim el nostre origen en els carolingis i els occitans, i no tenim res a veure amb Espanya.

Per això demanem una independència total respecte a Espanya i cosobirania a Europa.

Nosaltres, que hem vingut de Barcelona, no volem que els de Mataró s'emportin ells sols la joia dels actes fets aquest matí en motiu del lliurament de l’estàndard. Nosaltres també hem volgut participar en aquesta alegria.

I ara passo la paraula als Amics de Sant Jordi.


Enric Garriga Trullols
Secretari del CAOC 

ASSISTENTS:

Enric Garriga
Maria Lluïsa Baiget
Núria Bayó
Pascual Bacchetta
Teresa Clota
Montserrat Forneguera
Ernest Borràs Vila
Victòria Barderas
Roser Codina
Àlex Calvo
Jaume Vivó
Xavier Bada
Gabriel Martínez Bueno
Jordi Valero Nuet
Aurelia Serra Casulla
Antònia Donadeu
Esperança Miñarro
Maria Cruz Guzman
Teresa Pujol Aubià
Lluís Baulida
Rosa Solench Barceló

HEM VIST:

Maria Dolors Planas Comas
Pere Tort Tort
Francesca Sala Llovera
Jaume Vellvehy
Antoni  Cunillera
Joaquim Graupera
Maria Ginés
Josep Garriga Bosch
Núria Fortuny
Socors Salgado
Maria Carme Betriu Saura
Agustí Esteve
Maria Rosa Vila Omella
Anna Micó
Ricard Gonzalez Pardo
Germana d'Esteve Albert
Fuensanta Reguera
Narcís Sayrach Fatjó
Pere Camp i Auliach
Alcaldes de Ripoll i Mataró

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada