dissabte, 20 de desembre de 1997

MEMÒRIA PRESENTACIÓ DEL CONGRÉS A AGEN

A Agen, al Centre Cultural (sala polivalenta 1). Reunió del CAOC per a presentar el Congrés Occitano-Català. Primer presenta el Congrés Xavier Bada i en dóna els detalls Enric Garriga. Jacme Serbat (que representa també Felix Daval) recorda que es podria incloure en el Congrés la celebració del mil•lenari del Papa Silvestre II, occità. Marcèl Esquieu també recorda el centenari de Jansemin, que també es podria incloure. Cristian Rapin diu que cal interessar els joves i crear alguns emplecs de joves. Miquèl Berthomieux insisteix sobre els intercanvis de joves. Enric Garriga diu que hi ha projectes avançats de joves que volen anar a Occitània a treballar i a aprendre la llengua a canvi d'allotjament i menjar. Intervenen també, Jacme Delmàs, Sandrina Cadeac i Daniel Fongarò. Nadal Rey diu que el Congrés s'ha de presentar amb un eslògan  que cridi l'atenció i també ha de tenir una coherència  i un contingut  atractiu. Sandrina Cadeac diu que  la seva Setmana Occitana la feu  a partir de petits projectes dispersos. Miquèl Berthomieux indica que cal implicar l'altra administració estatal regional, com el DRAC. Enric Garriga demana si algú coneix un intèrpret professional occità. Miquèl Berthomieux, diu que cal dirigir-se a les escoles d'intèrprets i també a Xavier Lamuela, de la Universitat de Tolosa, perquè organitzi un  curs de capacitació i de titulació per passar de l'occità al francès. Marcèl Esquieu demana a Enric Garriga  una pàgina sobre el Congrés, per a publicar a Camins d'Estiu. Enric Garriga assegura que tots els presents seran informats del desplegament del Congrés. En acabar la reunió, Xavier Bada demana la col•laboració dels occitans  per fer un gran Congrés.

Assistents: Per part catalana:

Enric Garriga i Xavier Bada.

Per part occitana Jacme Delmàs; Daniel Fongarò; Miquèl Berthomieux; Jacme Serbat; Maurici Cuentra; Cristian Rapin; Patrici Gentié; Marcèl Esquieu; Sandrina Cadeac; Nadal  Rey i Ode Benoit.

Excusats : Joan Thomàs, Marcel Baiche, Anhès Negre i Felix Daval.

REUNIÓ A TOLOSA

El mateix dia es fa una reunió a les 16.30 hores al Col•legi d'Occitània a Tolosa, amb Felip Carbona, President  de l'Institut d'Estudis Occitans, i Xavier Bada i Enric Garriga, per presentar el Congrés. Podem comptar amb la col•laboració de l'IEO, especialment en la secció de Llengua, Cultura i Ensenyament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada