diumenge, 11 de gener del 1998

MEMÒRIA II REUNIÓ INFORMATIVA A NARBONA SOBRE EL CONGRÉS OCCITANO-CATALÀ

A les 10 del matí, del diumenge 11 de gener de 1998, té lloc a l'Hotel Occitània, de Narbona una reunió informativa del CAOC.

Hi assisteixen 2 catalans i 7 occitans, que fan la corresponent presentació pròpia.

Xavier Bada fa una introducció sobre el tema de l'activitat més principal del CAOC, el Congrés Occitano-Català, previst per l'any 2000, i demana la col•laboració dels assistents per aquest projecte comú.

Enric Garriga parla de la gènesi del projecte del Congrès i de la seva aprovació per part de Presidència i Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Joan Pèire Laval, diu que el futur canviament dels Consells Regionals en les properes eleccions, faran també canviar les relacions de l'Euroregió amb la Generalitat, i diu que caldrà  iniciar una nova política  en aquest nou context amb els nous interlocutors.

Enric Garriga informa que el propi president de l'IEO actual, Felip Carbona, donà al CAOC el seu acord i compromís per a treballar al Congrés en la secció de Llengua i Cultura, el passat 20 de desembre de 1997.

Rogèr Seguelà, diu que cal començar a treballar des d'ara perquè els occitans són febles i les eleccions regionals faran demorar els contactes amb els governs regionals occitans en relació al Congrés.

Sèrgi Granier diu que cal contactar, apart el Felibritge, amb el moviment PARLAREN.

Joan Pèire Laval, valora la importància de l'IEO, que té 1500 socis, i que té una estructura real a Occitània, i estima que cal que sigui present en el Congrés Occitano-Català.

Antoni Pagès, proposa veure el futur, que són els joves, i fer actuacions com les calandretes i les  bressoles de la Catalunya del Nord. Com a sardanista català, resident a Narbona, s'ofereix per a fer anar sardanistes als diferents actes occitanistes. Informa que en els actes sardanistes, ells canten la cançó occitana SE CANTA.

Jacky Grau i Sèrgi Granier, inviten els assistents a anar a veure la calandreta de Narbona, la qual és visitada pels catalans i occitans.

ASSISTENTS CATALANS I OCCITANS

Enric Garriga Trullols
Rogièr Seguelà, de Narbona
Núria Bayó Mañosa
Sèrgi Granier, de Narbona
Xavier Bada
Antoni Pagès, de Narbona
Antònia Donadeu
Joan-Pèire Laval, de Sallèles
Robèrt Cazilhac, de Narbona
Bernat Tricoire, de Narbona
Jacky Grau, de Narbona

EXCUSATS

Jacme Delmàs
Joseta Brajon
Robert Tortosa
Marcel Baiche

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada