diumenge, 8 de novembre del 1998

MEMÒRIA JORNADES OCCITANES A DUNAS

7-8 de novembre 1998

A Dunas s'han celebrat unes jornades occitanes que han tingut un gran èxit amb la particularitat de l'assistència especial de grups de la Vall d'Aran i de les Valls Occitanes d'Itàlia. Cadascun d'aquests grups vingué amb un autocar.

Al mateix temps es feu un mercat tradicional de productes artesans alguns d'ells fets a la vista del públic. Una nota simpàtica fou la torrada de castanyes per part dels occitans d'Itàlia.

Després de dinar, el dissabte, hi hagué una taula rodona amb diferents participants, que esmentem al final, i dedicada especialment a la Vall d'Aran i a les Valls occitanes d'Itàlia. També es parlà del Congrés Occitano-Català.

Després de sopar amb tots els grups, a la sala de Festes hi hagué una gran actuació del Grup Nadau, que tingué un gran èxit, especialment celebrat per la joventut aranesa. A continuació diferents grups feren ballar els assistents.

A fora feia molt de fred, menys de zero graus.

L'endemà diumenge, després d'una passavila o aubada, es fa a l'església parroquial una missa en occità, oficiada pel Pare Jòrdi Passerat. Fou molt divertida i els assistents aplaudiren al final de l'homilia i el pare Passerat invitava la gent a picar de mans per acompanyar les cançons dels aranesos. Després li vaig dir, al propi Passerat, que allò més aviat semblava un míting polític, però que agradà tothom.

Després hi hagué una cercavila i a la plaça davant l'Ajuntament, hi hagueren diverses actuacions folklòriques dels diferents grups i es continuava menjant castanyes torrades. S'acabà amb un aperitiu. Després de dinar, els catalans ens anàrem a Barcelona. Hi ha més de 500 kilòmetres per tornar. El dia anterior ja n’havíem fet també més de 500.

E.G.T


ASSISTENTS CATALANS

Enric Garriga Trullols
Núria Bayó Mañosa
Rosa Roca Freixes

PARTICIPANTS TAULA RODONA

Enric Garriga Trullols
Jacme Serbat
Josep-Loís Sans Socasau
Mariano Allocco
Cristian Rapin
I d'altres

HEM VIST

Angelina Cases
Jacme Serbat
Alan Surre Garcia
Jacme Delmàs
Cristian Rapin
Emili Medan
Jaume Taupiac
Cristian Pèire Bedel
Joan Claudi Fortanet
Jean-François Carrenco
Joan Mathieu
Colèta Malhòl
Anna Maria Franceis
Jòrdi Passerat
Joan-Pèire Hilaire

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada