dijous, 31 de desembre de 1987

FESTA CATALANO-OCCITANA DE CAP D'ANY A BARCELONA

El Cercle d'Agermanament Occitano-Català aprofità la presència a Barcelona, durant les festes de Nadal i de Cap d'Any, de nombrosos occitans procedents de Foix, Baiona, Marsella, Pau i Tolosa per a celebrar la tradicional festa de Cap d'Any, aquest cop amb danses i cançons occitanes, al Restaurant Xaica de Barcelona.

Es convocà, per correu, els socis del C.A.O.C i els simpatitzants i també feren el mateix l'Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana (IPECC) i el Centre Comarcal Lleidatà de Barcelona que hi col•laboraren. La convocatòria tingué un gran ressò car més de 220 persones assistiren a la Festa i 160 al sopar previ.

Entre els assistents cal destacar l’'Alcalde de Collbató i senyora; el President de l’IPECC, Maria Oleart; el President del Centre Comarcal Lleidatà, Trino Balagué; el Secretari del C.A.O.C occità, Joan-Marc Lempenhat; el Secretari del C.A.O.C català, Enric Garriga Trullols i d'altres.

Nombrosos eren els assistents de fora de Barcelona, n'hi havia de València, Manresa, Torelló, Sant Cugat, Vilanova i la Geltrú i fins i tot tres músics polonesos del Liceu de Barcelona, un americà i una xilena.

Després del raïm i del xampany els joves iniciaren un programa de Ràdio CAOC que saludà els assistents i donà entrada a les danses occitanes, interpretades amb música en directe pels occitans presents, començà per un vals, una polca, una farandola provençal, "La Cochinchine" (dansa a tres)," “Lo Brisa pè” (dansa en dues línies d’homes i dones) etc. La participació catalana fou espontània i molt important i els occitans en quedaren molt contents i els catalans destacaren la bona interpretació musical.

Continuà la festa amb música de ball fins a les quatre de la matinada, com ja era previst. D'altra banda la joventut catalana i els occitans feren també, a partir de les 2 de la matinada fins prop de les vuit, un recital de danses a la plaça del Rei que atragué l’atenció del públic que hi passava, així com d’alguns punkis ocasionals.

En resum un bon Cap d'Any que estimulà la imaginació sobre altres possibilitats. El CAOC català agraeix la col•laboració que han prestat els occitans presents a Barcelona, a l’esmentada data, pel bon èxit de la Festa i que es pot millorar molt més si es prepara amb més de temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada