dissabte, 12 de juliol de 1997

MEMÒRIA XIII FESTIVAL D’ACORDIONS DELS PIRINEUS A MAÇANERS

Aquesta sortida anava lligada a la de l’endemà, diumenge, al Festival de Nadau, a Carcassona. Sortí un autocar de Barcelona amb tretze persones, però una d’elles era occitana Caterina Legrand-Wanou, que habita a Guadalupe (Amèrica) i que havia acompanyat la seva filla a la Universitat de Barcelona i que ara tornava a Bordeus i el nostre viatge fins a Carcassona li anava prou bé.           

Després d’una breu visita a Maçaners i a l’església, dinàrem a l’Hostal Pedraforca. Com que ens esperava una llarga nit, amb molt bon acord férem una completa migdiada. Després anàrem visitar Gósol i també l’impressionant Mirador del Pedraforca. Retornats a l’hostal sopàrem i ben abrigats anàrem a Maçaners. Al davant teníem cadires reservades pel CAOC. L’espectacle fou força interessant amb grups i acordionistes de molts diversos orígens. El CAOC havia fet venir l'acordionista occità Joan Guers, que interpretà dues peces. Quina llàstima que per imperatius del festival no hagués pogut actuar més. Anava acompanyat de dues dones: una cantant i l’altra músic. Era ben poc  per poder adonar-se el públic català del folklore occità.       

La novetat del festival és que la qualitat havia guanyat respecte els anys anteriors. No hi havia principiants. L’altra novetat és que feia menys fred que l’any passat. Es distribuí coca i cremat i es rifà un anyell viu. Apart l’alcalde i altres autoritats, hi havia l’alcalde de Berga que saludà la gent del CAOC. Acabades les actuacions i abans del ball ens anàrem a dormir, tot caminant un troç per la carretera fins arribar a l’hostal.
           
L’endemà diumenge no sortírem fins a les 11 del matí. Per Bagà i Puigcerdà i els túnels del Cadí i del Pimorens arribàrem a Garanon a dinar, que era preparat per a 18 persones, ja que allà s’hi afegiren Xavier Bada, Antònia Donadeu, Marcel Baiche i el Dr. Robert París. A la sobretaula hi hagueren parlaments de Marcel Baiche, Xavier Bada i Enric Garriga, que celebrava el seu sant Enric. Una copa de xampany oferta per Xavier Bada clogué un simpàtic dinar.

Després ens anàrem i pel camí repartíem cartells de la X Pujada. A Foix ens rebè la secretària del CAOC occità, Anhés Negre, i el seu marit, que ens oferiren un refresc. Després, amb pressa, per manca de temps, anàrem cercar les entrades a la casa de l'Alan i la Mirelha, de Carcassona. Aquí s'hi afegiren la família Baulida i després d'un sopar ràpid, a dalt la ciutat medieval de Carcassona, anàrem al Festival de Nadau e Companhia i que és objecte d'una memòria apart. Dos dies  ben aprofitats.

Enric Garriga Trullols   
Secretari del CAOC

ASSISTENTS:

Enric Garriga Trullols
Assumpta Torrent
Núria Bayó Mañosa
Anna Marzà
Maria Teresa Sabater Roig
Àngel Sellés Ballester
Rosina Quintana
Concepció Sellés  Ballester
Francesc Vilasís
Caterina Legrand Wanou
Pepita Perelló
Agustí Aguilar
Rosalia Buñuel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada