diumenge, 10 d’agost del 1997

MEMORIA II JORNADES DELS REFUGIS CÀTARS A L'ALT URGELL I SEU D'URGELL

El CAOC organitzà un autocar des de Barcelona, el diumenge 10 d'agost de 1997, malgrat que les Jornades comprenien dissabte, i diumenge fins el vespre. Però els problemes de passar la carretera, en molt mal estat, que va a Josa del Cadí, ens obligà a escurçar l’excursió a només el diumenge, i també prescindir de la part dels actes que es feren el vespre a Costoja (Castellbó).

Un cop arribats a la Seu d'Urgell, encara hi hagué temps per visitar la catedral i passejar per la vila vella. Després, a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Urgell s'hi fa la inauguració de l'exposició Els Càtars, amb alguns discursos.

A continuació, a la sala de conferències, que era plena de gom a gom, com mai s'havia vist, Enric Garriga Trullols, Secretari del CAOC, fa una extensa conferència amb el tema OCCITÀNIA, que fa un impacte important per les acusacions formals contra la política francesa d'eliminació sistemàtica de les llengües i cultures no franceses de l'estat. A continuació, s'enceta un petit debat amb els assistents.

Després, anem a Castellbó a dinar, a una plaça protegida amb un tendal, que ens serví per la tarda, car feu una intensa pluja. Després de dinar hi ha una taula rodona sobre els càtars, amb Jesús Mestre, Lluís Racionero, Xavier Escura, Pere Català  Roca i Anna Adroer. Entre els intervinents al debat també cal comptar amb el pare Hidelbrand Miret, monjo de Montserrat.

Després del xàfec, el temps ens permeté una breu visita al poble i després l'autocar marxà cap a Barcelona. Crec que fou un viatge força interessant, malgrat no haver pogut participar en les altres parts del programa.

El diari AVUI en feu un bon reportatge, el 9 d'agost de 1997, signat per Montserrat Boixareu.

E.G.T.

ASSISTENTS

Enric Garriga
Ramon Agulló
Núria Bayó
Anna Maria Adroer
Rosina Quintana
Xavier Bada
Horaci Almirall
Antònia Donadeu
Mercè Rodriguez Solans
Carme Rossell
Montserrat Rodriguez Solans
Agustí Rodes
Concepció Sellés
Josep Rossell
Àngel Sellés
Carme Miralles
Josep Lluís Miró Sol
Emilia Ambrós Ferri
Antònia Anglada
Pere Balart Estalella
Maria Jesús Muñoz
Teresa Castellà Tuca
Rosa Roca
Agustí Gallart
Hildebrand Miret
Carme Violant
Miquel Gallart
Mercè Ventura
Andreu Felipe
Joan Llorenç Terol
Pepita Solà
Mercè Ventura
Andreu Felipe
Joan Llorenç Terol
Pepita Solà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada