diumenge, 16 d’agost del 1987

MEMÒRIA DE L’AGERMANAMENT ENTRE COLLBATÓ I CASERAS DE GARONA (OCCITÀNIA)

14-15-16 agost 1987

Durant els dies 14-15-16 d’agost del 1987 s’ha celebrat a Caseras de Garona (Occitània) uns actes d’agermanament entre Collbató i aquesta vila occitana que conserva amorosament l’antiga Casa de Montserrat, que des de l’Edat Mitjana fou una delegació catalana del Monestir de Montserrat i que ara ha estat adquirida i restaurada per l’Ajuntament de Caseras, per a fer-ne un Centre Cultural i catalano-occità.

Una delegació de 25 persones de Collbató, presidida per l’alcalde i per set regidors, fou rebuda i acollida per l’ajuntament de Caseras, d’una forma simpàtica i ben cordial.

Una visita a centres d’interès turístic i una brillant recepció oficial foren els actes més significatius de la trobada.

Els discursos en occità, francès i català foren expressions de la nova amistat catalano-occitana.

L’eminent professor de la Universitat de Peitieu (Poitiers) Pèire Bec, feu la traducció a l’occità d’un discurs en francès perquè els catalans el comprenguessin. L’occità és un vehicle lingüístic efectiu i pràctic evident pels catalans, encara que no coneguin la llengua d’OC.

Com a retorn d’aquesta visita dels catalans els propers 4-5-6 de setembre, una nombrosa delegació de Caseras serà rebuda a Collbató en motiu de la Festa Major. El Pregó de Festes d’aquest any serà a càrrec d’Enric Garriga del CAOC (Cercle d’Agermanament Occitano Català) perquè Occitània és un tema que interessa des d’ara als habitants de Collbató.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada