dissabte, 5 d’abril de 1997

MEMÒRIA MANIFESTACIÓ PER LA TELEVISIÓ OCCITANA A CLARMONT (ALVÈRNIA)

A Clarmont d'Alvèrnia es convoca una manifestació per a demanar l'occità a la Televisió F3. Els catalans som ben lluny de l'Alvèrnia. Finalment el CAOC fou present a la manifestació amb una delegació de quatre persones i quatre banderes. Altres membres del CAOC occità també hi eren presents. Abans de manifestar-se, es feren diferents discursos a la plaça de Salins. A mig recorregut, a la plaça Jaude, els manifestants s'assegueren a terra durant més d'un quart d'hora. S'arribà a la Prefectura, on es pogué lliurar una moció en relació a la política que hauria de menar F3, de cara  les emissions en occità.

Després, la manifestació continuà fins l'Ajuntament, on uns delegats foren rebuts, entre els quals els quatre del CAOC català. Enric Garriga Trullols prengué la paraula en occità i denuncià la política francesa respecte l'occità. Fou l'únic orador que parlà en occità. El representant de l'alcalde i senador, R. Quillot, reafirmava l’adhesió de l'Ajuntament a la reivindicació occitana.

Fou una jornada emocionant en veure una gran mobilització occitana de 700 persones vingudes de tot arreu d'Occitània, algunes de ben lluny. Als catalans ens quedava un llarg camí per arribar a la mateixa nit a Vilanòva d'Olt. Entràvem a l'hotel a les dues de la matinada.

E.G.T.

ASSISTENTS I VISTOS

Enric Garriga Trullols
Ivès Gourgaud, de Sant Martin (30)
Núria Bayó Mañosa
Jaume Deffradas, de Tuïr (66)
Xavier Bada
Montserrat Aymami, de Grenoble (38)
Antònia Donadeu
Daidier Froessel, de Lió (69)
Claudi R. Cròs, de Nexon (87)
Girard Leinaud, de Juesa (07)
Gustau Alirol, de Sant-Julian (43)
Cristian Duthil, de Rius (09)
Patrici Pojada, de Pàmies (09)
Jòrdi Peladan, de Nimes (30)
Alan Roch, de Carcassona (11)
Claudi Pauthier, de Sant Estève (24)
Tiene Codert, de Lesòs (68)
Anhés Negre, de Foix (09)
Jacme Delmàs, de Bordeus (33)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada